Až do 31. října můžete v pražské Galerii Atrium v Atriu na Žižkově objevovat interaktivní výstavu Zachraň jídlo! Podíleli jsme se na něm společně s týmem Atria, kurátorem Fuczikem a umělci Vendulou Chalánkovou a Viliamem Slaminkou. Dozvíte se, jak k nám jídlo cestuje nebo kolik vody je potřeba na jeho výrobu.
 
Datum: 21.06.2021
 
Za více než polovinou vyhozeného jídla v EU stojí domácnosti. Přitom by bylo možné potraviny ještě využít. Zbylé knedlíky nemusí skončit v koši, z tvrdého chleba se dají připravit nové dobroty a zelenina je stejně dobrá, i když už nevypadá jako z reklamního letáku. Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, kolik vody a dalších zdrojů s vyhozeným jídlem přijde na zmar, a učí, jak plýtvání jídlem omezit.